Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ford EcoSport

Λίγο πριν την παρουσίαση του νέου Ford EcoSport στο Σαλόνι της Γενεύης, το μικρό SUV έκανε μια ειδική εμφάνιση σε συνέδριο τεχνολογίας της Βαρκελώνης, παρουσιάζοντας τις νέες τεχνολογίες της εταιρείας.
Η Ford αποκάλυψε το -ευρωπαϊκής έκδοσης- EcoSport, που αποτελεί το νέο μικρό SUV της εταιρείας. Το EcoSport έκανε την εμφάνισή του σε συνέδριο τεχνολογίας στη Βαρκελώνη, παρουσιάζοντας τα νέα καλούδια της εταιρείας, όπως το Ford SYNC και το Ford SYNC AppLink. Το νέο EcoSport πατάει πάνω στην πλατφόρμα του Fiesta και –ως προς την κατηγορία- θα τοποθετηθεί κάτω από το Kuga. Το νέο μικρό SUV εφοδιάζεται με τον 1 λίτρου EcoBoost κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 125 ίππους, ενώ στην γκάμα των κινητήρων θα προστεθεί και ο 1,5 λτ. βενζίνης 110 ίππων, καθώς και ο πετρελαιοκινητήρας των 1,5 λτ. με 90 ίππους.
Να θυμίσουμε ότι το EcoSport έχει μήκος 4,24 μέτρα και –εμφανισιακά- το πολύ ξεχωριστό και αεροδυναμικό αμάξωμα χαρακτηρίζεται από μεγάλη εμπρός μάσκα, λεπτούς προβολείς και προστατευτικά στα μαρσπιέ και τους προφυλακτήρες.

Nέο Toyota RAV4

Ακολουθώντας την εξελικτική διαδικασία, το Toyota RAV4 μπαίνει στην 4η γενιά του, ως το μεγαλύτερο σε διαστάσεις Ευρωπαϊκό RAV4 στην ιστορία, τοποθετημένο μάλιστα, υψηλότερα από κάθε άλλη φορά στη γκάμα των SUV της μάρκας. Με τον τρόπο αυτό, η Toyota τονίζει από την μία, την επιβλητικότητα του πρώτου SUV στην ιστορία της αυτοκίνησης, ενώ από την άλλη αφήνει χώρο χαμηλότερα για ένα ακόμη μικρότερο SUV, εκτός από το ήδη υπάρχον, Toyota Urban Cruiser. Το νέο ιαπωνικό SUV θα αρχίσει να διατίθεται στην Ελλάδα από τον Απρίλιο, σε τιμές ίδιες με του προηγούμενου μοντέλου.
Το νέο Toyota RAV4 έρχεται με αυξημένο μήκος 4,569 μέτρων (+205 χλστ.), πλάτος 1,844 μέτρων (+30 χλστ.) και μεταξόνιο 2,659 μέτρων (+99 χλστ.), σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του. Οι διαστάσεις αυτές σε συνδυασμό με τη μείωση του ύψους κατά 25 χλστ., ωφελούν το δυναμισμό και την επιβλητικότητα, χωρίς παράλληλα να χάνεται η απαραίτητη κομψότητα. Η νέα εξωτερική σχεδίαση του μοντέλου, πατά πάνω στη νέα φιλοσοφία της Toyota που μας συνέστησε το νέο Auris.
Οι μεγαλύτερες διαστάσεις του αμαξώματος και το μακρύ μεταξόνιο των 2,659 μέτρων, ωφελούν ιδιαίτερα τους χώρους για τους επιβάτες στο εσωτερικό του νέου RAV4, που φιλοδοξεί να είναι το πιο ευρύχωρο της κατηγορίας.Το πορτ-μπαγκάζ είναι πιο μακρύ από ποτέ, με αυξημένο όγκο 547 λίτρων, αλλά και περισσότερη χωρητικότητα κάτω από το δάπεδο (από 51 έως 100 λίτρα, ανάλογα με την ύπαρξη ρεζέρβας ή κιτ επισκευής). Την πρακτικότητα αυξάνει το χαμηλότερο κατώφλι φόρτωσης του χώρου αποσκευών, αλλά και η πίσω πόρτα, που πλέον ανοίγει προς τα πάνω και όχι προς τα έξω.
Με κινητήρες αποκλειστικά και μόνο υψηλού κυβισμού θα διατεθεί το νέο Toyota RAV4, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ένας νέος diesel 2,0 λίτρων με απόδοση 124 ίππων, που όμως η ελληνική αντιπροσωπεία δεν σκέφτεται να τον εισάγει άμεσα. Κρίμα, γιατί το μοτέρ αυτό, πέραν που ότι είναι πρόθυμο και αθόρυβο, εκπέμπει μόνο 127 γρ./χλμ.CO2 (σε έκδοση 4x2 με τη βοήθεια του Start&Stop).
Το RAV4 εξοπλίζεται και με τον γνώριμο βενζινοκινητήρα των 2,0 λίτρων με 151 ίππους της εταιρείας, αλλά και με τον diesel D-4D των 2,2 λίτρων με 150 ίππους. Αμφότεροι οι κινητήρες αυτοί συνδυάζονται με ένα νέο αυτόματο σύστημα τετρακίνησης, το οποίο προσφέρει και πάλι δυνατότητα κλειδώματος του ποσοστού της ροπής στο 50:50 μεταξύ των δύο αξόνων. Στα κιβώτια τέλος, όλα τα παραπάνω μηχανικά σύνολα έρχονται στάνταρ με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ προαιρετικά υπάρχει ένα κιβώτιο CVT (συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης) για το 2λιτρο βενζινοκινητήρα.
Ξεκινώντας από το γεγονός ότι η θέση οδήγησης έχει χαμηλώσει σε σχέση με το παλιότερο μοντέλο, ενώ το τιμόνι έχει έρθει στο κοντά στον οδηγό, το ηλεκτρικό τιμόνι έχει γίνει πιο άμεσο, ενώ η ανάρτηση έχει σεταριστεί από την αρχή, το νέο RAV4 εξελίσσει τους παράγοντες που το κατέστησαν δημοφιλές. Δηλαδή παραμένει ευέλικτο και ενδιαφέρον οδηγικά. Στις τετρακίνητες εκδόσεις το σύστημα Dynamic Torque Control AWD μεταφέρει ροπή στους πίσω τροχούς, όχι μόνο όταν οι εμπρός χάνουν την πρόσφυσή τους, αν και όταν διαγνωσθεί υποστροφή. Με την ροπή στον πίσω άξονα από 10%-50% ανάλογα τις συνθήκες, το νέο RAV4 γίνεται πιο ασφαλές και πιο «παιχνιδιάρικο» από το παλιό. Τόσο ως 4x4 όσο και ως 4x2 το νέο RAV4 έχει αποκτήσει πολύ καλή ποιότητα κύλισης, είναι άνετο εντός και εκτός δρόμου, ενώ το νέο τιμόνι συμβάλλει στη συμμετοχική οδήγηση.
Στις στροφές γέρνει λίγο περισσότερο από ό,τι θα περίμενε κανείς, αλλά το στιβαρό πλαίσιο το βοηθάει να πλασάρεται με αυτοπεποίθηση, βοηθούντος και του ESP. Παράλληλα στον ανοιχτό δρόμο είναι ήσυχο και ευθύβολο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ροπή των κινητήρων diesel βοηθάει το νέο RAV4 να αναδείξει τη φρεσκάδα του στο δρόμο, με πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, ενώ ο κινητήρας βενζίνης λειτουργεί πολιτισμένα, αλλά του λείπει η δύναμη.
Ένα από τα νέα στοιχεία του RAV4 4ης γενιάς αποτελεί η υιοθέτηση ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος με την ονομασία «Integrative Dynamic Drive». Το σύστημα αυτό που είναι διαθέσιμο και στο 4Χ2 και στο 4Χ4 μοντέλο, δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να αλλάξει κατά το δοκούν τα οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Επιλέγοντας το σετάρισμα «Sport», το σύστημα «σφίγγει» την ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση του τιμονιού, αλλάζει την απόκριση του κινητήρα στο πάτημα του γκαζιού, επεμβαίνει στα αυτόματα κιβώτια διατηρώντας τη σχέση σε μεγαλύτερο εύρος στροφών και εμπλέκει πιο γρήγορα την τετρακίνηση στις 4Χ4 εκδόσεις.


Όλα αυτά συμβάλλουν σε μια πιο δυναμική οδήγηση έναντι της επιλογής «Normal», η οποία είναι προσανατολισμένη προς μια πιο οικονομική οδήγηση.

Aνανεωμένο Chevrolet Captiva

Με 7 χρόνια στην αγορά, η Chevrolet αποφάσισε να προχωρήσει στη δεύτερη ανανέωση του Captiva, το οποίο θα βρίσκεται στο Σαλόνι της Γενεύης στις αρχές του Μαρτίου. Το Chevrolet Captiva παρουσιάστηκε στην αγορά το 2006 και συμπλήρωσε τη γκάμα της εταιρείας με ένα νέο SUV μοντέλο. Μετά από 5 χρόνια προχώρησε σε μια μικρή στιλιστική ανανέωση, ενώ φέτος –σύμφωνα με τη Chevrolet- άλλαξε ακόμα περισσότερο την εξωτερική του εμφάνιση. Η μόνη φωτογραφία που διέρρευσε προς το παρόν, αποκαλύπτει το πίσω μέρος του ανανεωμένου Captiva, το οποίο χρησιμοποιεί νέα LED φωτιστικά σώματα. Επίσης, ο νέος διαχύτης φιλοξενεί τις χρωμιωμένες απολήξεις της εξαγωγής, ενώ ο προφυλακτήρας έχει επανασχεδιαστεί. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο νέος εμπρόσθιος προφυλακτήρας έχει «χαμηλώσει», διαθέτει μια νέα γρίλια και επανασχεδιασμένους προβολείς ομίχλης. Επίσης, από τη φωτογραφία βλέπουμε και τους νέους 18 ιντσών τροχούς που πατάει το Captiva facelift. Στο εσωτερικό, οι αλλαγές του ανανεωμένου SUV επικεντρώνονται κυρίως στην ποιότητα και τον χρωματισμό της καμπίνας, ενώ εξοπλίστηκε με νέας τεχνολογίας καλούδια όπως το keyless entry & start και τα θερμαινόμενα καθίσματα.


Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Fiat Bravo

Από την πρώτη στιγμή που λανσαρίστηκε στην αγορά, στα τέλη του 2007, η δεύτερη γενιά του Fiat Bravo, εκτός του ότι επανέφερε το όνομα «Bravo» μετά από ένα διάλειμμα 6 ετών, πριμοδότησε επιπλέον την παρουσία της Fiat στη μικρομεσαία κατηγορία και με μια σειρά άλλα χαρακτηριστικά: Την αυθεντική ιταλική αισθητική, την ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά, αλλά και την αυξημένη άνεση, ασφάλεια και τεχνολογία. Στο εσωτερικό του Bravo, η εικόνα που συναντά κανείς είναι μοντέρνα και σύγχρονη. Μέσα μπορούν να βολευτούν 5 επιβάτες με σχετική άνεση, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει αρκετό βάθος και παράλληλα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία (400 λτ.). Στο δρόμο, το Bravo διακρίνεται για τη σταθερότητά του και παράλληλα, για την ασφάλεια που αποπνέει. Στον τομέα της άνεσης, το Bravo τα καταφέρνει καλά, αφού η ανάρτηση απορροφά αποτελεσματικά τις περισσότερες εκ των ανωμαλιών του οδοστρώματος. Κάτω από το καπό της έκδοσης 1,4 MultiAir βρίσκουμε έναν σύγχρονο κινητήρα με 140 ίππους και πλούσια ροπή 230 Nm ροπής, ένα νούμερο που του εξασφαλίζει επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση, με χαμηλά πάγια έξοδα.

Dodge Durango

H Dodge θα παρουσιάσει το ανανεωμένο Durango πιθανότατα στην έκθεση της Νέας Υόρκης στα τέλη του Μάρτη, μιας και οι τελευταίες αναφορές κάνουν λόγω ότι αυτό θα ξεκινήσει τη κατασκευή του τον Μάιο. Το μεγάλο SUV θα διαθέτει νέα φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω, νέους προφυλακτήρες ενώ στο εσωτερικό θα αποκτήσει ψηφιακό πίνακα οργάνων, νέα διακοσμητικά καθώς και νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Οι κινητήρες πλέον θα συνδυάζονται με ένα νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο το οποίο θα βελτιώνει τόσο τη κατανάλωση καυσίμου, όσο και τις εκπομπές CO2.

Mercedes-Benz A45 AMG

Την παράσταση αναμένεται να κλέψει στις αρχές Μαρτίου στην Γενεύη η Mercedes-Benz χάρη στην καυτή A45 AMG. Πρόκειται για ένα από τα ισχυρότερα hatchback παραγωγής που έχουν κατασκευαστεί ποτέ με το δίλιτρο τούρμπο μοτέρ να αποδίδει 360 ίππους και 45,8 χλγμ. ροπής. Τόση δύναμη θα ήταν σχεδόν αδύνατο να περάσει στον δρόμο με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς για αυτό και η 45 AMG εξοπλίζεται σύστημα τετρακίνησης. 
Το σασί της Α45 AMG έχει ότι αναβάθμιση μπορεί να κάνει ο γνωστός βελτιωτικός οίκος ενώ το κιβώτιο είναι διπλού συμπλέκτη με έξι σχέσεις. Σχετικά με τις επιδόσεις, αυτές είναι απλά εκρηκτικές αφού τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε μόλις 4,6 δλ. ενώ ανεπίσημα το κοντέρ εκτιμάται πως μπορεί να «δείξει» πάνω από 300 χλμ/ώρα (δίχως τον ηλεκτρονικό κόφτη).

Alfa Romeo Giulietta Veloce

Η Alfa Romeo Giulietta πλέον είναι διαθέσιμη και στην έκδοση Veloce. Με αυτή, η Alfa Romeo ενισχύει το σπορ χαρακτήρα της Giulietta και θα είναι διαθέσιμη με τους κινητήρες βενζίνης 1.4 TB 120 hp και πετρελαίου 1.6 JTDM-2 105 hp και διακρίνεται εξωτερικά από σκουρόχρωμους προβολείς, εξωτερικό λογότυπο Veloce, καλύμματα εξωτερικών καθρεφτών σε χρώμα γκρι titanium, εξωτερικές χειρολαβές επιχρωμιωμένες, ζάντες αλουμινίου Sport 17” σε χρώμα γκρι titanium, ενώ προαιρετικά υπάρχει βαμμένη οροφή σε μαύρο ή γκρι χρώμα.
Διαφοροποίηση όμως υπάρχει και στο εσωτερικό, με μια σειρά λεπτομερειών που τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Έτσι συναντάμε νέο σαλόνι σε κόκκινο/μαύρο χρώμα και sport design, οροφή και κολόνες σε μαύρο χρώμα, εσωτερικό θυρών σε χρώμα γκρι titanium, κεντρικό τμήμα κοντά στο χειρόφρενο & λεβιέ ταχυτήτων, σε χρώμα γκρι titanium, διακοσμητικό ταμπλό σε απόχρωση γκρι titanium, και προαιρετικά σπορ δερμάτινο σαλόνι microfibra ή σπορ δερμάτινο σαλόνι με κόκκινες ραφές.
Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει το σύστημα ελέγχου ευστάθειας VDC (πλήρες με ASR/MSR/CBC, λειτουργία ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού e-Q2 και Hill Holder), το σύστημα ρύθμισης λειτουργίας DNA, 6 αερόσακοι, air condition, σύστημα Start & Stop με GSI, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες με αντιθαμβωτική λειτουργία, RadioCD με MP3 Player, ζάντες αλουμινίου 17”, σπορ δερμάτινο τιμόνι με κόκκινες ραφές, πίσω αεροτομή κλπ.
Επιπλέον η Giulietta προσφέρεται και σε χαμηλότερες τιμές για τη βενζινοκίνητη 1.4 TB 105 hp Progression, που ξεκινάει από 16.300 ευρώ και για την diesel 1.6 105 hp Progression, που ξεκινάει από 18.940 ευρώ (με απόσυρση και προωθητική ενέργεια και για τις δύο).

Μείωση τιμών στο Suzuki Swift

Ξεκινώντας δυναμικά τη νέα χρονιά η Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε. προχωρά σε μείωση τιμών στο δημοφιλέστερο μοντέλο της Suzuki, το νέο Swift. Η κίνηση αυτή αποτελεί ουσιαστική αναγνώριση της εμπιστοσύνης που δείχνει στη Suzuki το κοινό και έμπρακτη απόδειξη της εστίασης της εταιρείας στις μικρές κατηγορίες.  
Στο νέο τιμοκατάλογο οι εκδόσεις του πολυτάλαντου σουπερμίνι εμφανίζονται χαμηλότερες από 80 έως 280 ευρώ ενώ μέχρι τα τέλη Μαρτίου η Suzuki κάνει δώρο τα Τέλη Κυκλοφορίας στις diesel εκδόσεις, εξασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερο όφελος στον αγοραστή. Παράλληλα, προσφέρονται προνομιακές τιμές που ξεκινάνε από €8.990 (έκδοση 3dr GL βενζίνης) για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.  
Το Suzuki Swift είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα της κατηγορίας του, όπως επανειλημμένα έχει αναφέρει και ο ειδικός τύπος. Δυναμικό και καλλίγραμμο, με εξαιρετικό σπορτίφ «πάτημα», ζωντανές επιδόσεις, αξιοπιστία, ευελιξία εντός των τειχών και σταθερότητα στα ταξίδια, με εσωτερικό καλοφτιαγμένο και καλή εργονομία με χώρους που ικανοποιούν κάθε καθημερινή ανάγκη, το Suzuki Swift έχει απήχηση και στα δύο φύλλα και έχει ήδη καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού.  
Στις προσιτές και πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις με τον κινητήρα βενζίνης των 1,2 λίτρων με τα 94 άλογα, όλες με επτά αερόσακους και σύστημα ελέγχου ευστάθειας στον βασικό εξοπλισμό, τώρα έχει προστεθεί και μια νέα πετρελαιοκίνητη έκδοση. Το Swift 1.3 diesel είναι εξοπλισμένο με πετρελαιοκινητήρα τελευταίας τεχνολογίας με turbo και σύστημα ψεκασμού common rail. Με χωρητικότητα 1,3 λίτρων, αποδίδει 75 ίππους και 190 Nm ροπής. Η μέγιστη ροπή εμφανίζεται μόλις στις 1.750 rpm και παραμένει διαθέσιμη στο ωφέλιμο εύρος των στροφών, ώστε να ευνοείται η κίνηση εντός πόλης και η οικονομία καυσίμου. Ταυτόχρονα, με τη μέση κατανάλωση στα 4,2 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα, η Suzuki υπόσχεται αυτονομία που μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 1.000 km με ένα ρεζερβουάρ. O turbodiesel του Swift είναι συμβατός με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ρύπων Euro5, ενώ με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα CO2 μόλις 109 gr/km πληροί με ευκολία τα όρια του Πράσινου Δακτυλίου της Αθήνας, όντας ένας από τους καθαρότερους κινητήρες της κατηγορίας του.  
Το Swift Diesel έρχεται, όχι απλά να συμπληρώσει, αλλά να ολοκληρώσει τη γκάμα της Suzuki στις μικρές κατηγορίες, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την παρουσία της μάρκας σε αυτό το ιδιαίτερα δυναμικό κομμάτι της αγοράς. Άλλωστε οι κατηγορίες Α και Β συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του ελληνικού αγοραστικού κοινού, καταλαμβάνοντας περίπου το 60% των προτιμήσεων το 2012.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Honda Civic 1.6 i-DTEC

Κίνηση ματ στην αναπτυσσόμενη στη χώρα μας πετρελαιοκίνηση στοχεύει να κάνει η Honda από το Μάρτιο με το λανσάρισμα του πρώτου κινητήρα 1.6 i-DTEC (θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις ισχύος) της σειράς Earth Dreams Technology. To νέο μοτέρ θα ενδυναμώσει το Civic απέναντι στον ντίζελ ανταγωνισμό, αντιπαραθέτοντας την αξία του αλλά και την τιμή πώλησης (κάτω από 20.970 ευρώ με απόσυρση), που θα αντισταθμίζεται από τον πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου.
O Tetsuya Miyake, υπεύθυνος για το project του κινητήρα 1.6 i-DTEC, ο οποίος δήλωσε κατά την πανευρωπαϊκή παρουσίαση στη Νίκαια της Γαλλίας ότι «πρόκειται για μια εντελώς νέα προσέγγιση που οι ανταγωνιστές θα ακολουθήσουν, καθώς από τεχνολογικής πλευρά ο νέος μας ντίζελ κινητήρας αποτελεί ένα διαμάντι». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 1.6 i-DTEC diesel θα χρησιμοποιηθεί και στο νέο CR-V εντός του 2013, ενώ μελλοντικά η φιλοσοφία Earth Dreams Technology θα διέπει όλα τα κινητήρια σύνολα της Honda.
Αναλυτικότερα, ο πολυαναμενόμενος κινητήρας της Honda διαθέτει αλουμινένια κυλινδροκεφαλή που συνδέεται σε «open-deck» (με διάκενο μεταξύ χιτωνίων και μπλοκ κυλίνδρων). Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, είναι ο ελαφρύτερος ντίζελ στην κατηγορία του, ενώ ζυγίζει 47 κιλά λιγότερα από τον 2.2 i-DTEC.
Συνδυάζοντας ανταγωνιστική ισχύ (120 ίπποι) και κορυφαία ροπή (30,6 χλγμ./2.000 σ.α.λ.), με εκπομπή CO2 μόλις 94 γραμμ./χλμ., η πετρελαιοκίνητη έκδοση του Civic προσφέρει εντυπωσιακή οικονομία και επιδόσεις, σύμφωνα πάντα με τη Honda. Σε συνδυασμό με το στάνταρ 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και το σύστημα start/stop, το νέο Civic καταναλώνει μόλις 3,6 λτ./100 χλμ. Από πλευράς επιδόσεων απαιτούνται 10,5 δλ. για τα 0-100 χλμ./ώρα, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 203 χλμ./ώρα. 
Πέρα όμως από τον κινητήρα, το σασί έχει αναβαθμιστεί σε αρκετά σημεία, όπως η εμπρός ανάρτηση, με νέα σινεμπλόκ που βοηθούν στην αύξηση της εγκάρσιας ακαμψίας –κατά τη σύγκλιση– σε ποσοστό 24%. Η νέα ρύθμιση αναδεικνύει βελτιωμένα οδικά χαρακτηριστικά για καλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Βελτιωμένα είναι τα επίπεδα θορύβου και η αεροδυναμική, χρησιμοποιώντας το σύστημα Active Noise Cancellation (ANC), το οποίο σχεδιάστηκε για δραστική μείωση των θορύβων χαμηλής συχνότητας στο εσωτερικό του.
Σε ό,τι αφορά τις παραγγελίες του πετρελαιοκίνητου Civic, στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν στα μέσα Φεβρουαρίου, με την τιμή πώλησης να ξεκινά από 20.970 ευρώ (με απόσυρση) για την βασική έκδοση που κάθε άλλο παρά ελλιπής μπορεί να χαρακτηριστεί. Συγκεκριμένα η έκδοση Comfort θα περιλαμβάνει –μεταξύ άλλων– οκτώ αερόσακους, ESP, hill start assist, start/stop, αυτόματο κλιματισμό, cruise control, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέφτες, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, ράδιο-CD με MP3 θύρα USB και χειριστήρια στο τιμόνι.

Citroen C1 eco

Έχοντας ξεχωρίσει χάρη στον οικονομικό του χαρακτήρα (χαμηλή κατανάλωση και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας), αλλά και την φιλικότητα του προς το περιβάλλον (μόλις 99γρμ./χλμ. CO2), το Citroën C1 eco προσφέρεται πλέον με 5ετή εργοστασιακή εγγύηση. Πρακτικό, οικονομικό και διαθέσιμο τόσο σε 3θυρες, όσο και 5θυρες, το Citroën C1 eco, κάτω από το δυναμικό αμάξωμα του, κρύβει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα σύγχρονο αυτοκίνητο τον ιδανικό σύμμαχο στις αστικές μετακινήσεις. Βασισμένο στο μοντέρνο 3κυλινδρο κινητήριο σύνολο των 998κ.εκ., το C1 eco ξεχωρίζει για το εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης (χαμηλή κατανάλωση, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας), όσο και συντήρησης.  
Πλέον το C1 eco πλέον συνοδεύεται και από 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση ενώ η 3ετης επέκταση της εγγύησης παρέχει ακριβώς τις ίδιες καλύψεις όπως και η 2ετης εργοστασιακή εγγύηση. Η τιμή του Citroën C1 eco ξεκινά από τις 7.820 ευρώ με απόσυρση, ενώ στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, κλιματισμό, ABS με EBD, CSC και Brake Assist.

Tον Μάιο το Chevrolet Trax

Μετά την πρόσφατη έλευση στην εγχώρια αγορά των υπερτροφοδοτούμενων εκδόσεων των Cruze & Orlando η ελληνική αντιπροσωπεία της Chevrolet προετοιμάζεται για την διάθεση αντίστοιχων εκδόσεων του Trax. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο SUV που θα είναι διαθέσιμο από τον Μάιο στην υπερτροφοδοτούμενη βενζινοκίνητη έκδοση 1.4 με ισχύ 140 ίππους και στην ατμοσφαιρική 1.4 με 115 ίππους. Η πρώτη θα είναι στάνταρ τετρακίνητη ενώ η μικρότερη από πλευράς ισχύος θα είναι προσθιοκίνητη. Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει η έκδοση με τον πετρελαιοκινητήρα 1.7 που αποδίδει 130 ίππους και θα πωλείται σε προσθιοκίνητη έκδοση με αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνητη με μηχανικό. 
Από πλευράς διαστάσεων το αμάξωμα του Trax φτάνει σε μήκος τα 4,25 μέτρα ενώ γενικότερα σε μέγεθος παραπέμπει στο συγγενές Opel Mokka. Ωστόσο, κατά την συνήθη τιμολογιακή πολιτική της Chevrolet οι τιμές αναμένονται σε άκρως ανταγωνιστικά επίπεδα δίνοντας λύση σε όποιον αναζητά ένα SUV με αστική ευελιξία και off road αέρα.

Renault Clio Estate

Η Renault απέδειξε ότι ένα station wagon δε είναι αναγκαστικά και ένα… βαρετό σχεδιαστικά αυτοκίνητο, αφού μετά το νέο 3θυρο και 5θυρο Clio, το γαλλικό ταπεραμέντο πέρασε και στο νέο Clio Estate. Η γαλλική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες και τεχνικά στοιχεία για το νέο Renault Clio Estate, προετοιμάζοντας το έδαφος για παγκόσμιο ντεμπούτο. Η έκδοση Estate διαθέτει το ίδιο μεταξόνιο με το hatchback, ωστόσο ο επιπλέον πίσω χώρος αύξησε το μήκος του αυτοκινήτου στα 4.262 χλστ. Ο χώρος αποσκευών του διαθέτει το 50% παραπάνω «αέρα» σε σχέση με τις απλές εκδόσεις του Clio με τη χωρητικότητα να αγγίζει τα 1.380 λίτρα με διπλωμένα τα πίσω καθίσματα. 
Όσον αφορά στο μηχανολογικό κομμάτι, η Renault θα κρατήσει τη γκάμα των κινητήρων της από τις απλές εκδόσεις του Clio, που είναι οι δύο βενζινοκινητήρες 90 και 120 ίππων υπερτροφοδοτούμενοι TCe 1,2 λτ., ενώ στον δεύτερο μπορεί να συνδυαστεί και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC της Renault. Επίσης, υπάρχει και ο πετρελαιοκινητήρας των 90 ίππων dCi, ο οποίος καταναλώνει μόλις 3,2 λτ./100 χλμ. και οι ρύποι φτάνουν τα 83 γραμ. CO2/χλμ.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Opel Adam Rocks

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (7-17 Μαρτίου) η Opel θα αποκαλύψει μία πρωτότυπη σχεδιαστική μελέτη αστικού mini-crossover με την ονομασία Adam Rocks.
Με νέο 3-θυρο αμάξωμα, μήκος 3.70 μ, μυώδεις αναλογίες, τολμηρή σχεδίαση και δυνατότητες ανοιχτού αυτοκινήτου, το Adam Rocks θα προστεθεί στις δυνατότητες εξατομίκευσης του νέου μικρού αυτοκινήτου.
Το Rocks Concept απευθύνεται σε όσους αναζητούν προσωπική ελευθερία «εκτός της πεπατημένης» και πέραν του αστικού τοπίου. Εμπνευσμένο από τους αθλητές Parkour, είναι ψηλότερο και φαρδύτερο πάνω στους τροχούς του, με πιο σκληρή και στιβαρή εμφάνιση. Η ξεχωριστή αίσθηση προσωπικής ελευθερίας που προσφέρει το Adam Rocks αναδεικνύεται με την κάμπριο αισθητική και την υφασμάτινη οροφή που ανοίγει ένα παράθυρο στον ουρανό. Η υφασμάτινη επένδυση εκτείνεται σε όλο το πλάτος και μήκος της οροφής, μέχρι τις κολόνες C.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Opel Adam προσφέρει 61.000 000 συνδυασμούς για το εξωτερικό, περίπου 82.000 για το εσωτερικό και ένα προηγμένο σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας IntelliLink infotainment.

BMW X1 1.6 diesel

Έναν «άσσο στο μανίκι»… έκρυβε η BMW, αφού στο προσεχές μέλλον αναμένεται να προσθέσει στην γκάμα της Χ1 έναν πολύ προσιτό και οικονομικό πετρελαιοκινητήρα 1,6 λτ.
H ΒΜW X1 αποκάλυψε πρόσφατα ότι θα προσθέσει έναν νέο πετρελαιοκινητήρα στη γκάμα της, ο οποίος εκτός ότι θα είναι πολύ προσιτός και οικολογικός, θα είναι και πολύ οικονομικός. Ο νέος 1.600άρης πετρελαιοκινητήρας, ο οποίος είναι πιθανόν να είναι ο ίδιος με τον 1,6 λτ. της 116d (116 ίππους και 260 Nm ροπής), θα διαθέτει ικανοποιητική ροπή για την μετακίνηση του 1,5 τόνων αμαξώματος της Χ1. Είναι η πρώτη φορά που η βαυαρική φίρμα τοποθετεί έναν τόσο μικρό πετρελαιοκινητήρα στην κατηγορία SAV και σύμφωνα με πληροφορίες, η πώληση της νέας Χ1 με τον diesel 1,6 λτ. θα ξεκινήσει τον Απρίλιο 2013.
Να θυμίσουμε επίσης ότι η BMW παρουσίασε πρόσφατα επί ελληνικού εδάφους το SAV μοντέλο της BMW, X1, με το βενζινοκινητήρα των 1,6 λτ. Η νέα BMW Χ1 sDrive16i είναι ήδη διαθέσιμη στην Ελλάδα, με κινητήρα TwinPower Turbo 143 ίππων και πλούσιο βασικό εξοπλισμό, στον οποίο ανήκει και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων. Η συγκεκριμένη έκδοση συμπληρώνει τη μεγαλύτερη γκάμα στην κατηγορία (12 συνολικά εκδόσεις: sDrive/ xDrive, βενζίνης και diesel), αποτελώντας μια προσιτή πρόταση.

Lamborghini Estoque

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Lamborghini, Stephan Winkelmann, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, θα δούμε το πρωτότυπο ενός supercar, που αλλάζει τα δεδομένα και για την ίδια τη φίρμα!
Η "βόμβα" που ετοιμάζει η Lamborghini στη Γενεύη, δεν πρόκειται να βασιστεί στην Aventador, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών. Όπως υποστηρίζει ο Stephan Winkelmann, θα πρόκειται για την "ισχυρότερη Lambo παραγωγής, όλων των εποχών, κάτι πραγματικά ασυνήθιστο", που θα εφοδιάζεται με κινητήρα V12, τοποθετημένο στο κέντρο και εμπρός.
Ουσιαστικά θα πρόκειται για τον ισχυρό ανταγωνιστή της Ferrari F12 Berlinetta, με εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων στο αμάξωμα και νέο εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης. Την ίδια ώρα, η Winkelmann τονίζει ότι προτεραιότητα για τον ίδιο, είναι να πείσει τη διοίκηση του VW Group, να "ανάψει το πράσινο φως", για την παραγωγή του πρώτου SUV στην ιστορία της Lamborghini, του Urus.
O πρόεδρος της φίρμας, είναι πεπεισμένος ότι το Urus θα μπορεί να πουλάει 3 με 4.000 μονάδες ετησίως, εάν η τιμή του είναι παραπλήσια με αυτή την Gallardo. Θεωρεί δε ότι ο συνδυασμός υβριδικής τεχνολογίας με Turbo, είναι ο ιδανικός, για ένα πολυτελές SUV, που θα συνδυάζει και τις επιδόσεις, όπως κάθε Lamborghini, που... σέβεται το σήμα της.

Mε 170 ίππους όλες οι εκδόσεις Caddy

Ο κινητήρας των 2,0λτ. με ισχύ 170 ίππων που παρουσιάστηκε με την επετειακή έκδοση «Caddy Edition 30» μέσα στο 2012 θα είναι διαθέσιμος πλέον και στις υπόλοιπες εκδοχές του γερμανικού Vanette.
Η γκάμα όλων των εκδόσεων του VW Caddy (επιβατικές και Van), θα είναι διαθέσιμη πλέον με τον νέο 2,0λιτρο TDI κινητήρα των 170 ίππων. Το εν λόγω μηχανικό σύνολο που συνδυάζεται με αυτόματο/ σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων DSG, εμφανίζει αποθέματα ροπής της τάξης των 350 Nm και είναι να προσφέρει μέγιστη ταχύτητα έως και 196 χλμ./ώρα στο γερμανικό ελαφρύ επαγγελματικό. Για την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα απαιτούνται 8,9 δλ. ωστόσο, την ίδια στιγμή η μέση κατανάλωση καυσίμου (πετρέλαιο), διατηρείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα (από 6,3 λτ./100 χλμ.). Παράλληλα και οι εκπομπές CO2 ορίζονται στα 166g/km, επίδοση αντίστοιχη με το μηχανικό σύνολο των 140 ίππων που είναι διαθέσιμο στην γκάμα του VW Caddy. Επιπρόσθετα, η VW ανακοίνωσε πως παράλληλα, στον προαιρετικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του Caddy, θα είναι πλέον διαθέσιμα και φωτιστικά σώματα με λυχνίες Bi-Xenon.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Πιθανή μείωση των τιμών υγρών καυσίμων μελετά το Υπουργείου Ανάπτυξης

Ένα νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης έχει ως σκοπό την πλήρη διαφάνεια της τιμολόγησης του πετρελαίου και της βενζίνης των διυλιστηρίων προς τους βενζινοπώλες, με αποτέλεσμα την πιθανή μείωση των τιμών υγρών καυσίμων.
Αλλάζουν οι συμβάσεις των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών με τους 6.000 βενζινοπώλες της χώρας μας. Σύμφωνα με μια νέα νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι νέες διατάξεις που θα φέρει ο κ.Κ.Χατζηδάκης έχουν ως σκοπό ναι μεν τη διαφάνεια της τιμολόγησης βενζίνης και πετρελαίου από τα διυλιστήρια προς τους πρατηριούχους, αλλά και την πιθανή μείωση των τιμών κατά 6 λεπτά το λίτρο.
Ο κ.Σ.Κομνηνός, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, στο πλαίσιο της νέας νομοθετικής ρύθμισης, συνέταξε πέντε άρθρα μετά από συζήτηση που είχε με τους πρατηριούχους και τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, που αποβλέπουν σε μια νέα ξεχωριστή συμφωνία-σύμβαση που ξεκαθαρίζει ότι η απόσβεση των εταιρειών δεν θα είναι μέρος της τιμής αγοράς καυσίμων των πρατήριων.
Ουσιαστικά, η εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών υποχρεούται να παραδίδει στον βενζινοπώλη την τιμή χονδρικής, που είναι η τιμή διύλισης και το περιθώριο κέρδους, εγγράφως, αφού όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι των πρατηρίων δε θα μπορούν πλέον οι εταιρείες να χρεώνουν «αυθαίρετα» τιμές.

Maserati Levante

Την πρόθεση του ισχυρού άνδρα της Fiat, Sergio Marchionne, να επανατοποθετήσει τη Maserati, ως έναν πιο mainstream κατασκευαστή, απέναντι στην Porsche, αποκαλύπτουν πληροφορίες από την Ιταλία.
Η πρώτη είδηση αφορά στη δέσμευση του CEO της Fiat, Sergio Marchionne, για μη αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου Miriafori, στο Τορίνο. Το οποίο, όχι μόνο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, αλλά θα γίνει (αντί του εργοστασίου της Jeep στο Detroit) η γραμμή παραγωγής του νέου πολυτελούς SUV της Maserati, με το όνομα Levante.
Οι βλέψεις της Maserati για ένα σπορ SUV, αποτυπώθηκαν το 2011 στη Φρανκφούρτη με το Kubang, ωστόσο το αυτοκίνητο που θα δούμε στην παραγωγή το 2014, είναι το Levante, που ουσιαστικά εισάγει τη φίρμα στη νέα εποχή της. Ποια είναι αυτή; Σύμφωνα με τα όσα άφησε να εννοηθούν ο Marchionne, είναι η μετατροπή της από exclusive σε πιο mainstream κατασκευαστή, χωρίς να χάσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της, με ξεκάθαρο στόχο να ανταγωνιστεί την Porsche. Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο ότι η νέα Levante θα τοποθετηθεί απέναντι στην Cayenne. Λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, αλλά οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετές ομοιότητες με το Jeep Grand Cherokee!
Το Levante αποτελεί ωδή στη Via Emilia Levante, μια οδό στη Bologna, οι αδελφοί Maserati ίδρυσαν την αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ μέσα στο 2014, ακόμα ένα θρυλικό, για την ιστορία της μάρκας όνομα, αναμένεται να επιστρέψει και αυτό δεν είναι άλλο από τη νέα Ghibli! Ανάλογα ανταγωνιστικές, ως προς την Audi, αυτή τη φορά, βλέψεις φέρεται να έχει ο Marchionne και για την Alfa Romeo, η οποία επίσης θα παρουσιάσει στην παγκόσμια αγορά ένα νέο πολυτελές SUV, μέσα στην επόμενη διετία.

BMW 3 GT

Η BMW δίνει στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία και τις εικόνες του νεότερου μέλους της σειράς 3, με τα χαρακτηριστικά Gran Turismo, που ντεμπουτάρει στη Γενεύη και λανσάρεται την άνοιξη στην Ευρώπη!
Συνδυάζει τη διαχρονική κομψότητα της 3άρας sedan, με την πρακτικότητα και την ευρυχωρία της έκδοσης station wagon (Touring, στη γλώσσα της BMW), αλλά υιοθετεί και κάποια ελκυστικά χαρακτηριστικά από ένα αμάξωμα coupe. Χωρίς ιδιαίτερους σχεδιαστικούς νεωτερισμούς, εάν εξαιρέσουμε την πίσω ενεργή αεροτομή, που "σηκώνεται" αυτόματα, μόλις το αυτοκίνητο ξεπεράσει τα 110 χλμ/ώρα, η νέα 3άρα GT, δίνει ένα αισθητικό αποτέλεσμα πιο μοντέρνο και πιο εύπεπτο από την παλαιότερη 5άρα GT και έρχεται άμεσα, για να εμπλουτίσει τη γκάμα της πιο εμπορικής σειράς, στη σύγχρονη ιστορία της βαυαρικής φίρμας.
Το νέο μοντέλο θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον Μάρτιο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα λανσαριστεί άμεσα, από την άνοιξη, στην Ευρώπη, με ένα επιπλέον κόστος περίπου 2.000 ευρώ, σε σχέση με τη αντίστοιχη έκδοση Touring.
Με 4.824 χλστ. μήκος, 1.830 χλστ. πλάτος και 1.508 χλστ. ύψος, η 5θέσια 3άρα GT είναι 30 πόντους πιο μακριά, 1,7 πιο φαρδιά και 8 πόντους ψηλότερη από την 3άρα Touring, ενώ η αύξηση και του μεταξονίου, που συνολικά φτάνει τα 2.920 χλστ, παρέχει μεγαλύτερη ευρυχωρία ακόμα και από τη μεγαλύτερη 5άρα! Παράλληλα, σε σχέση με την Touring, έχει αυξηθεί κατά 25 λίτρα και η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, φτάνοντας συνολικά τα 520 λίτρα και με τη δυνατότητα να εκτοξευτεί στα 1.600 λίτρα, εάν ο οδηγός επιλέξει να αναδιπλώσει τα πίσω καθίσματα.
Σε ό,τι αφορά στο εξοπλιστικό επίπεδο, η BMW δεν μας έδωσε αρκετά στοιχεία, αλλά το πιθανότερο είναι ότι το μοντέλο θα διατεθεί σε τρεις εκδόσεις: Sport Line, Luxury Line και Modern Line, ενώ προβλέπεται και πακέτο με την υπογραφή M, που περιλαμβάνει 18άρες σπορ ζάντες αλουμινίου, βελτιωμένο set up αναρτήσεων και αεροδυναμικά αξεσουάρ.
Κάτω από το καπό, συναντάμε την αφρόκρεμα των κινητήρων της βαυαρικής φίρμας, ανάλογα με την έκδοση:
  • Η 335i Gran Turismo με τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο TwinPower Turbo κινητήρα βενζίνης με 306 ίππους και 400 Nm ροπής.
  • Η 328i Gran Turismo με τον 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο TwinPower Turbo κινητήρα βενζίνης με 245 ίππους και 350 Nm ροπής.
  •  Η 320i Gran Turismo με τον 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο TwinPower Turbo κινητήρα βενζίνης με 184 ίππους και 270 Nm ροπής.
  •  Η 320d Gran Turismo με τον 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο TwinPower Turbo κινητήρα πετρελαίου με 184 ίππους και 380 Nm ροπής.
  •  Η 318d Gran Turismo με τον 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο TwinPower Turbo κινητήρα πετρελαίου με 143 ίππους και 320 Nm ροπής.
Όλοι κινητήρες συνδυάζονται με το 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με το 8-τάχυτο αυτόματο ZF να βρίσκεται στον επιπλέον εξοπλισμό.

Audi A3 Sportback 1,4 TFSI

Η ριζική αναβάθμιση σε όλους τους σημαντικούς τομείς, η οποία χαρακτηρίζει το νέο Audi A3 που γνωρίσαμε αρχικά σε 3θυρη έκδοση, ισχύει και στην 5θυρη έκδοση Sportback, που προσφέρει επιπλέον χρηστικότητα.
Το νέο μοντέλο εμφανίζεται καλύτερο από το προηγούμενο σε όλους τους τομείς, από την ποιότητα και την άνεση, μέχρι την οδηγική ευχαρίστηση και το τεχνολογικό υπόβαθρο που ενδυναμώνει και την ασφάλεια που προσφέρει. Τώρα ήρθε η ώρα να αξιολογήσουμε την πιο σημαντική έκδοση του μοντέλου, την 5θυρη Sportback, που αναμένεται να προσελκύσει τις περισσότερες πωλήσεις στη γκάμα του. Το αυτοκίνητο της δοκιμής είναι εξοπλισμένο με τον 1.400άρη turbo βενζινοκινητήρα των 122 ίππων, που αποτελεί μια ενδιάμεση πρόταση από πλευράς κυβισμού και απόδοσης.
Όπως ισχύει και με το 3θυρο Α3, έτσι και με το 5θυρο Sportback, η Audi δεν επιδίωξε να διαφοροποιηθεί αισθητά σε σχέση με το παρελθόν του μοντέλου, καθώς το σχήμα του έχει κριθεί επιτυχημένο. Έτσι, το βασικό θέμα έχει παραμείνει ίδιο με το παρελθόν. Αυτό που έχει αλλάξει είναι οι λεπτομέρειες. Οι ακμές είναι πιο οξείς, ενώ τα φωτιστικά μπροστά και πίσω έχουν στενέψει. Στο Sportback εντάσσονται ομαλά οι δύο επιπλέον πόρτες, ενώ οι πλευρικές πίσω κολόνες είναι πιο κάθετα τοποθετημένες σε σχέση με την 3θυρη έκδοση του μοντέλου. Από πλευράς όγκων το Sportback, σε σχέση με το 3θυρο είναι 7,5 εκατοστά πιο μακρύ, ενώ σε σχέση με το παλιό μοντέλο έχει μακρύνει σχεδόν 10 πόντους, έχει φαρδύνει 2 και έχει σχεδόν το ίδιο ύψος. Το μεγαλύτερο μεταξόνιο (+6 εκ.), επιτρέπει στους τροχούς να «γεμίζουν» τα άκρα του.
Για το μοτέρ βενζίνης με turbo και άμεσο ψεκασμό η Audi ανακοινώνει ότι έχει αναβαθμιστεί δομικά (σε σχέση με πριν) για να προσφέρει πιο πολιτισμένη λειτουργία και καλύτερη σχέση απόδοσης – κατανάλωσης. Την πρώτη τη διαπιστώνεις καθώς οδηγείς, ενώ την επιβεβαιώνουν και οι μετρήσεις θορύβου. Οι επιδόσεις είναι καλές για τα δεδομένα της κατηγορίας και στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο, παρότι το νέο A3, ζυγίζει μέχρι και 100 κιλά λιγότερα. Η αιτία μπορεί να αναζητηθεί στις πιο αραιές σχέσεις του 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, που λειτουργεί με ακρίβεια. Πέραν τούτων, το μοτέρ έχει χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων με τη βοήθεια του ακριβούς συστήματος Start&Stop.

Opel Adam Cabrio

Η OPEL επιβεβαίωσε τα πολλά δημοσιεύματα που υπήρχαν στον «κυβερνοχώρο» σχετικά με την «ανοιχτή» έκδοση του ADAM, η οποία προγραμματίστηκε να ξεκινήσει τις πωλήσεις το 2014.
Μετά την αγωνιστική έκδοση του ADAM, R2, η OPEL αποκάλυψε ότι το 2014 θα ξεκινήσει να πωλείται και η cabrio έκδοση, που θα σταθεί απέναντι από τους ανταγωνιστές όπως είναι το Citroen DS3 Cabrio και το Fiat 500C. Το OPEL ADAM Cabrio θα διαθέτει υφασμάτινη ηλεκτρικά συρόμενη οροφή με τις κολώνες να παραμένουν στα δεξιά και αριστερά, ενώ τα μηχανικά σύνολα θα παραμείνουν όπως ακριβώς ισχύει και στις κλειστές εκδόσεις.
Συμφωνα με πληροφορίες, ο ανταγωνιστής του όμως, Citroen DS3 Cabrio, θα παρουσιάσει και μια νέα έκδοση Racing, που όπως προδίδει το όνομά του θα είναι το πιο γρήγορο με 200 ίππους κάτω από το καπό.

Ford Kuga 2

Ομορφότερο, πιο άνετο και σαφώς πιο κοντά στην ελληνική πραγματικότητα, με σύγχρονους κινητήρες 1,6 Εcoboost και 2,0 TDCi, έρχεται το Ford Kuga, το νέο «παγκόσμιο» compact SUV της Ford.  
  •  Μεγαλύτερο μήκος, πιο ήπια σχεδίαση από το Kuga I
  •  Τεχνολογικά προηγμένο, χωρίς όμως κάποια αποκλειστική καινοτομία
  •  Μεγαλύτεροι χώροι για επιβάτες και αποσκευές
  •  Με κινητήρα 1,6 Ecoboost 150 και 182 PS
  •  Σε προσθιοκίνητη και τετρακίνητη έκδοση
  •  Και 2λιτρο diesel 140 και 163 PS

Βασισμένο στo πάτωμα, την τεχνολογία και τα ηλεκτρονικά συστήματα του Focus, το νέο 2ης γενιάς Ford Kuga είναι μεγαλύτερο σε μήκος (+81 χλστ.), αλλά πιο στενό (-4 χλστ.) και χαμηλό (-8 χλστ.) από το προηγούμενο. Με συνολικό μήκος πλέον 4.524 χλστ. το Kuga δείχνει και λιγότερο αιχμηρό σχεδιαστικά εξυπηρετώντας απόλυτα τον παγκόσμιο προσανατολισμό του και τα πολλά διαφορετικά γούστα μιας και θα πωλείται πλέον σε 100 χώρες του κόσμου. Εκτός από το εργοστάσιο της Ford στην Βαλένθια, όπου και έγινε η επίσημη παρουσίαση, το Kuga θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και στην Κίνα. Στην Ελλάδα το νέο Ford Kuga θα είναι διαθέσιμο στο τέλος του μήνα, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστές οι τιμές.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Alfa Romeo 4C Stradale 1,8 με 270 ίππους

Το 2013 είναι η χρονιά της νέας Alfa Romeo 4C και τα νεότερα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν ότι εκτός από τις εκδόσεις coupe/roadster, έρχεται και η κορυφαία Stradale, με 270 ίππους!
Το φιλόδοξο σχέδιο του CEO της Fiat, Sergio Marchionne, θέλει την Alfa Romeo να... ανακαλύπτει ξανά την Αμερική και να την κατακτά, με έξι νέα μοντέλα, έως το 2016, αλλά τα σημαντικά νέα έρχονται από αυτή κιόλας τη χρονιά, με το λανσάρισμα (και στην Ευρώπη) της εντυπωσιακής, όπως προμηνύεται, 4C. Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, που επικαλούνται πηγές μέσα από τη μιλανέζικη φίρμα, επιβεβαιώνεται πως η "βασική"4C, θα διατίθεται με το γνώριμο -από τη Giulietta Quadrifoglio Verde- κινητήρα Turbo 1.750 κ.εκ., με απόδοσης 240 ίππων. Σε πρώτη φάση, θα παραχθούν μόλις 2.000 μονάδες, εκ των οποίων 1.000 στην έκδοση coupe και 1.000 roadster, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κορύφωση θα έρθει με την έκδοση Stradale των 270 ίππων, τo 2014!
Με μήκος μόλις στα 4 μέτρα και μεταξόνιο κάτω από 2,4 μέτρα, η Alfa Romeo 4C είναι ένα από τα μικρότερα 2θέσια coupe/roadster. Όμως, αυτό δεν την εμποδίζει να εντυπωσιάζει με την παρουσία της και να προκαλεί τις αισθήσεις, αφού οι σχεδιαστές της Alfa της έχουν προσδώσει ένα γεμάτο καμπύλες αμάξωμα, με πολλές μυώδεις επιφάνειες αλλά και στοιχεία που παραπέμπουν στην κορυφαία Alfa Romeo 8C.
Η τοποθέτηση του κινητήρα έχει γίνει πίσω ακριβώς από τα καθίσματα των επιβατών και σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου, αναμένεται να προσφέρει επιδόσεις αντίστοιχες με μεγαλύτερης χωρητικότητας μηχανικά σύνολα. Ήδη η Alfa Romeo κάνει λόγο για τελική ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 250 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω από 5 δλ. Στην επίτευξη αυτών των επιδόσεων, μεγάλο ρόλο παίζει και το διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο Alfa TCT με το οποίο θα συνδυαστεί το μοτέρ αυτό που έχει ρυθμιστεί για την περίσταση, ώστε να συνάδει στις πολύ καλές επιδόσεις και παράλληλα, να βοηθά στη συνολική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2.
Η Alfa Romeo αναφέρει ότι στο τεχνικό της κομμάτι, η 4C έχει προκύψει από την εμπειρία που απέκτησαν οι μηχανικοί της κατά την εξέλιξη της κορυφαίας 8C Competizione. Και κάπως έτσι, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στον συνολικό περιορισμό του βάρους του αυτοκινήτου, μέσω της ευρείας χρήσης ελαφριών υλικών, όπως αλουμινίου και ανθρακονημάτων. Το τελικό αποτέλεσμα μας φέρνει ένα πισωκίνητο κουπέ 850 κιλών, με αναλογία κιλών ανά ίππο λίγο μικρότερη από τα 4 κιλά. Παράλληλα, η επιλογή για τοποθέτηση του κινητήρα στο πίσω τμήμα και την κίνηση στους πίσω τροχούς, συνεπάγεται αναλογία βάρους 40/60 μεταξύ του μπροστινού και πίσω άξονα, κάτι που σε συνδυασμό και με το χαμηλό κέντρο βάρους, αναμένεται να προσδώσει ανόθευτα οδηγικά χαρακτηριστικά στη νέα Alfa.

Renault Scenic XMOD

Η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε την διάθεση της νέας έκδοσης XMOD για το Scenic η οποία ξεχωρίζει από το εκτός δρόμου στιλ του αμαξώματος, την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τον τριπλή παραμετροποίηση των ηλεκτρονικών συστημάτων πρόσφυσης που λειτουργεί ως υποκατάστατο της τετρακίνησης.
Το Scenic XMOD θα συνδυάζεται με τον κινητήρα 1.4 με 130 ίππους και θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Γενεύη (αρχές Μαρτίου) μαζί με τα ανανεωμένα Scenic και Grand Scenic που περνά από το πρώτο της facelift με ανανεωμένη γρίλια, φωτιστικά σώματα και προφυλακτήρες -αλλαγές που παραπέμπουν στο νέο Clio.
Τα φρεσκαρισμένα Scenic θα κυκλοφορήσουν στην χώρα μας μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση στην ελβετική έκθεση

Audi Matrix LED

Έχοντας κάνει μεγάλες προόδους στον τομέα του φωτισμού με φωτοδιόδους LED, η Audi ετοιμάζεται να περάσει στην παραγωγή μία νέα γενιά φωτιστικών σωμάτων.
Αν η αρχή έγινε το 2004, όπου για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν LED φώτα ημέρας από το Α8 W12, το 2013 είναι άλλο ένα έτος σταθμός, για τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Με την ονομασία Matrix LED, η Audi ετοιμάζει μία νέα γενιά συστημάτων φωτισμού, τα οποία θα προσφέρουν πιο στοχευμένες και ελεγχόμενες δέσμες, ενώ παράλληλα θα αντιλαμβάνονται και θα προσαρμόζονται με βάση το περιβάλλον.
Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιούνται ειδικοί λαμπτήρες LED, κάτοπτρα και ανακλαστήρες. αυτά θα συνεργάζονται με το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, με μία κάμερα που θα ανιχνεύει το δρόμο, καθώς επίσης και με άλλους αισθητήρες. Εάν η κάμερα ανιχνεύσει κάποιο προπορευόμενο ή αντίθετα ερχόμενο όχημα, αυτομάτως προσαρμόζει έτσι τη δέσμη ώστε να μην το τυφλώνει. Αντίστοιχα, ανάλογα με το δρόμο που κινείται το αυτοκίνητο, ο οποίος αναγνωρίζεται μέσω του GPS, αυξομειώνεται η ένταση ή αλλάζει κατεύθυνση η δέσμη για να φωτίσει μία καμπή, ακόμα και πριν στρίψει ο οδηγός το τιμόνι. Το νέο αυτό σύστημα φωτισμού θα μπει σε παραγωγή αργότερα, μέσα στη χρονιά.

Nissan Micra 1,2 CVT

Η έκδοση του Nissan Micra με το CVT αυτόματο κιβώτιο επιτείνει τον αστικό χαρακτήρα του, παρέχοντας ευκολία κατά την καθημερινή κίνηση με το αυτοκίνητο στην πόλη.
Aπό ένα μοντέλο όπως το Micra της Nissan, δεν θα μπορούσε να λείπει μια αυτόματη έκδοση. Το κιβώτιο μάλιστα που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο, είναι μια λύση που εδώ και χρόνια «αγαπούν» οι Ιάπωνες, αυτή του κιβωτίου Συνεχώς Μεταβαλλόμενων σχέσεων ή CVT, το οποίο στην περίπτωση του Micra κοστίζει 1.100 ευρώ παραπάνω από τις εκδόσεις με μηχανικό κιβώτιο. Κατά τα άλλα, εκτός του κιβωτίου, το αυτόματο μοντέλο της Nissan δεν αλλάζει κάτι άλλο, παραμένοντας μια αξιόπιστη επιλογή μικρού αυτοκινήτου.
Συνήθως, τα CVT κιβώτια επιλέγονται για να προσφέρουν ήπιες και άνετες μετακινήσεις, χωρίς ωστόσο να συνάδουν στην ευχαρίστηση της οδήγησης ή στη συμμετοχή του οδηγού όπως ένα πιο σύγχρονο ή αν προτιμάτε, πολύπλοκο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση του Micra CVT, αφού στην πόλη ο οδηγός εκτιμά την ευκολία στην οδήγηση και την ήπια λειτουργία του κιβωτίου που συμβάλλει και στο σχετικό περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου.
Σε περίπτωση τώρα που απαιτηθεί περισσότερη δύναμη και ισχύς π.χ. για μια προσπέραση, τότε το CVT φανερώνει κάποιες αδυναμίες, αφού και δεν θα ανταποκριθεί γρήγορα, αλλά και θα κάνει αισθητή ηχητικά την παρουσία του στο εσωτερικό. Ο κινητήρας από την πλευρά του είναι πρόθυμος και έχει αρκετά «άλογα» για τα κυβικά του (80 PS ονομαστικά), ωστόσο ακόμη και στη διαμόρφωση sport του κιβωτίου, ακολουθεί τις γενικότερα «ήπιες» προσταγές του CVT.

3 TIPS για το CVT
  • Απλούστερο σε κατασκευή, χωρίς γρανάζια
  • Χωρίς ταχύτητες, με σχέσεις μετάδοσεις που μεταβάλλονται συνεχώς
  • Ο οδηγός δεν αντιλαμβάνεται τις αλλαγές του κιβωτίου

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Skoda Octavia 2013

Η Octavia είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για τη Skoda, όχι μόνο γιατί σηματοδότησε την νέα εποχή της εταιρεία, αλλά γιατί από το 1996 που εμφανίστηκε, έχει κατασκευαστεί περισσότερες από 3.700.000 φορές. Φυσικά η 3η κατά σειρά Octavia θέλει να συνεχίσει αυτή την επιτυχημένη πορεία και προκειμένου να το επιτύχει έχει αναβαθμιστεί συνολικά. Αυτό το αντιλαμβάνεσαι ευθύς εξαρχής, μιας και οι εξωτερικές της διαστάσεις έχουν μεγαλώσει αισθητά: Tο μήκος της έχει αυξηθεί κατά 9 εκατοστά και φτάνει πλέον σχεδόν τα 4,67 μέτρα, ενώ το μεταξόνιό της είναι στα 2,69 μέτρα. Παράλληλα έχει υιοθετηθεί η νέα, εμφανώς πιο σύγχρονη και χαρακτηριστική μάσκα (μαζί βέβαια με το ανανεωμένο λογότυπο), που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το Rapid, ενώ γενικά η αύξηση των διαστάσεων κολακεύει την όλη εικόνα της δεύτερης πιο μεγάλης λιμουζίνας της Skoda.
Η οικογενειακή διάσταση καλύπτεται και με το παραπάνω, ενώ ο εσωτερικός διάκοσμος είναι εδώ σαφώς πιο μοντέρνος και ποιοτικός. Μην περιμένετε πάντως σχεδιαστικά τρικ για χάρη του πρόσκαιρου εντυπωσιασμού, μιας και η εικόνα παραμένει (επίσης παραδοσιακά) σοβαρή και μάλλον και διαχρονική. Παράλληλα η high tech πλευρά εξασφαλίζεται από τη μεγάλη οθόνη των 8 ιντσών που συνοδεύει το κορυφαίο σύστημα infotainment και πλοήγησης που είναι διαθέσιμο.
Η νέα Octavia πάντως εμφανίζεται αναβαθμισμένη και κάτω από το εξωτερικό περίβλημα, μιας και βάση της είναι το νέο πλαίσιο MQB του ομίλου VW, που όπως και στα άλλα μοντέλο που χρησιμοποιείται εξασφαλίζει και εδώ μια μείωση του βάρους σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθίσταται. Εδώ αυτή η εξοικονόμηση φτάνει τα 102 κιλά, γεγονός βέβαια που έχει θετική επίδραση τόσο στις επιδόσεις όσο και στην αίσθηση που εισπράττει ο οδηγός από το αυτοκίνητο στο δρόμο. Φυσικά από αυτό ευνοούνται ακόμα περισσότερο οι βασικοί κινητήρες που είναι ο ολοκαίνουργιος 1.2 TSI των 105 ίππων (υπάρχει και με 86, αλλά προς το παρόν δεν είναι βέβαια ότι θα έρθει στη χώρα μας) και ο επίσης καινούργιος 1.6 TDI, με την ίδια ονομαστική απόδοση.
Τη γκάμα συμπληρώνουν ο 1.4 TSI με 140 ίππους, ενώ κορυφαίος βενζίνης είναι ο 1.8 TSI, που έχει και πίσω ανάρτηση με πολλαπλούς συνδέσμους (στάνταρ πάνω από τους 150 ίππους και στις μελλοντικές τετρακίνητες εκδόσεις). Ο top diesel είναι δίλιτρος με 150 ίππους, οπότε αρκείται και αυτός στον ημιάκαμπτο πίσω άξονα.
Ο οποίος, όπως διαπιστώσαμε στο Φάρο της Πορτογαλίας που έγινε η επίσημη παρουσίαση της νέας Octavia, τα καταφέρνει μια χαρά στην απορρόφηση των ανωμαλιών.
Συνολικά το οδηγικό προφίλ του νέου Skoda είναι ιδιαίτερα καλό, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην άνεση, ενώ σε κάθε περίπτωση τόσο ο 1.4 TSI με τους 140 ίππους όσο και ο 1.6 TDI και καλή απόκριση στο γκάζι έχουν και δεν δείχνουν να πιέζονται σε όλο το φάσμα λειτουργίας τους. Παράλληλα είναι και οικονομικοί, με το σύστημα start stop να είναι στάνταρ. Στον εξτρά εξοπλισμό πάντως περιλαμβάνονται και αυτόματα κιβώτια DSG με 7 σχέσεις για όλους τους TSI από 105 ίππους και πάνω και τον 1.6 TDΙ και με 6 για το δίλιτρο diesel.
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε πως ο 1.6 TDI στην έκδοσή του GreenLine μπορεί να επιδείξει μια μέση κατανάλωση 3,4 λίτρων πετρελαίου ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές CO2 89 γραμμαρίων το χιλιόμετρο.
Στην Ελλάδα η καινούργια Skoda Octavia αναμένεται μετά το Πάσχα που φέτος είναι στις αρχές Μαϊου, σε τρία επίπεδα εξοπλισμού, τα Active, Ambition και Elegance και με τη λίστα των εξτρά να περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας. Όσο για τις τιμές της αναμένεται να ξεκινούν πάνω κάτω από τις 16.000 ευρώ για τη βασική της έκδοση 1.2 TSI Αctive.

Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde SBK

Με αφορμή την παρουσίαση της, περιορισμένης έκδοσης, MiTo Quadrifoglio Verde SBK και με τη βοήθεια μίας Kawasaki ZX-10R η Alfa Romeo αποφάσισε να κάνει μία βόλτα στο Silverstone...

Opel Zafira Tourer BiTurbo

Η Opel δημιούργησε το ταχύτερο, επταθέσιο, πολυμορφικό diesel στην κατηγορία των συμπαγών με την εισαγωγή της τεχνολογίας σειριακού twin-turbo στο Zafira Tourer. Ο κινητήρας 2.0 CDTI BiTurbo (143 kW/195 hp, 400 Nm) προσφέρει στη νέα κορυφαία έκδοση diesel τελική ταχύτητα 218 km/h. Με κατανάλωση μικτού κύκλου μόλις 5,6 l/100 km, το νέο μοντέλο BiTurbo, εκτός από ισχυρό είναι και εντυπωσιακά αποδοτικό, πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό μίγμα υψηλών επιδόσεων και θεαματικής οικονομίας καυσίμου.
Η τεχνολογία σειριακού BiTurbo στο Zafira παρέχει υψηλή ισχύ, άμεση απόκριση στο γκάζι και εξαιρετική ροπή σε μεγάλο εύρος στροφών. Η επιτάχυνση 0 - 100 km/h ολοκληρώνεται σε 8,9 δεύτερα ενώ η ελαστικότητα του κινητήρα είναι εξαιρετική, με ρεπρίζ 80 km/h - 120 km/h σε 8,5 δευτερόλεπτα με πέμπτη σχέση στο κιβώτιο.
Το Zafira Tourer συνδυάζει μία καμπίνα ανώτερης ποιότητας με τεχνολογίες αιχμής, κάποιες μάλιστα μοναδικές στην κατηγορία που ανεβάζουν τον πήχη στους τομείς ασφάλειας και άνεσης. Ανάμεσα στα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι το μηχανοτρονικό σύστημα πλαισίου FlexRide, η δεύτερη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye, το σύστημα προσαρμοζόμενου εμπρόσθιου φωτισμού AFL+ και ένα πανοραμικό παρμπρίζ που πλημμυρίζει την καμπίνα με φυσικό φως.
Πρόσθετη ευελιξία στο εσωτερικό του ZafiraTourer παρέχει η νέα γενιά του συστήματος Flex7 με μοναδικές λειτουργίες άνεσης καθισμάτων για ένα πρωτοφανές επίπεδο ευρυχωρίας των επιβατών της δεύτερης σειράς.
Ο νέος 2.0 BiTurbo διευρύνει την πλούσια γκάμα κινητήρων του Zafira Tourer, που τώρα περιλαμβάνει εκδόσεις diesel, βενζίνης, ένα LPG και μία έκδοση CNG Turbo. Αυτό σημαίνει ότι ο πελάτης έχει στη διάθεσή του άφθονες επιλογές για να καλύψει τις ανάγκες και επιθυμίες του.
«Η Opel ενισχύει το ήδη επιτυχημένο Zafira Tourer με νέα και συναρπαστικά τεχνολογικά χαρακτηριστικά» σχολιάζει ο Thomas Sedran, Μέλος Δ.Σ. της Opel υπεύθυνος Λειτουργιών, Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Εταιρικών Στρατηγικών. «Τώρα είμαστε η μοναδική μάρκα που προσφέρει έναν προηγμένο κινητήρα BiTurbo στην κατηγορία των πολυμορφικών. Το όχημα υπόσχεται ένα μοναδικό μίγμα υψηλών επιδόσεων, εντυπωσιακής οικονομίας καυσίμου και ανώτερης ποιότητας σε επταθέσια διάταξη».

VW Amarok 2.0

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε επίσημα η VW, η βασική έκδοση του Amarok θα προσφέρεται πλέον με έναν 2,0λιτρο πετρελαιοκινητήρα ισχύος 140 ίππων που αντικαθιστά τον αντίστοιχο των 122 ίππων.
Συγκεκριμένα, η βασική επιλογή στην γκάμα των μηχανικών συνόλων του δυναμικού Pick-Up θα αποδίδει αυξημένη ισχύ κατά 18 ίππων (140 ίπποι από 122 που ίσχυε έως σήμερα) με την ροπή να διατηρείται στα 340 Nm από τις 1.600- 2.250 σ.α.λ. Τα παραπάνω δεδομένα έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση του χρόνου που απαιτείται για την επιτάχυνση του οχήματος από στάση στα 100 χλμ./ώρα στα 12,6 δλ. (από 13,2 δλ.) ενώ και η μέγιστη ταχύτητα αυξάνεται στα 16θ χλμ./ώρα (από 162 χλμ./ώρα).
Παρόλα αυτά, η μέση κατανάλωση καυσίμου του εν λόγω κινητήρα διατηρείται αναλλοίωτη στα 6,8 λτ./100 χλμ. Πέραν όμως των αλλαγών στους κινητήρες, το Amarok θα εφοδιάζεται και με αρκετά νέα στοιχεία στον εξοπλισμό άνεσης μεταξύ των οποίων αξίζει να αναφέρουμε το προηγμένο σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης «RNS 510», το σύστημα υποβοήθησης της στάθμευσης «ParkPilot» με κάμερα οπισθοπορείας, το βοηθητικό σύστημα θέρμανσης με τηλεχειρισμό, τους προβολείς ομίχλης με δυνατότητα στρέψης της δέσμης φωτός τους ανάλογα με την κίνηση του τιμονιού καθώς και το πακέτο «Light and Sight» που περιλαμβάνει αισθητήρες φωτός και υγρασίας.

Mitsubishi Space Star

Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε επίσημα το όνομα του νέου μικρού μοντέλου, που θα λανσαριστεί μέσα στο έτος στην ευρωπαϊκή αγορά και το οποίο θα είναι: Space Star.
H Mitsubishi Motors Corporation (MMC) αποφάσισε να μετονομάσει το νέο της παγκόσμιο μικρό στην Ευρώπη εξαιτίας απροσδόκητων θεμάτων που προέκυψαν με τα δικαιώματα κατοχυρωμένων εμπορικών σημάτων, όπως είναι αυτό του “Mirage”.
Επομένως, το νέο μοντέλο της Mitsubishi θα ονομάζεται “Space Star” για τις Ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Ουκρανίας, επαναφέροντας στο προσκήνιο ένα δημοφιλές μοντέλο της φίρμας στην Ευρώπη, συνώνυμο με την ευρυχωρία εσωτερικού, την απόδοση και τον πρακτικό και φιλικό προς το χρήστη χαρακτήρα.
Το νέο μικρό των 3,71 m, έχει βάρος μόλις 845 κιλών, αεροδυναμικό συντελεστή Cd 0,27 και εφοδιάζεται με τρικύλινδρο κινητήρα 1.000 κ.εκ., με τη μέση κατανάλωση να κυμαίνεται στα 4.0 λτ./100χλμ και τις εκπομπές CO2 να περιορίζονται στα 92 γρ./χλμ.
Το Space Star κατασκευάζεται από το Μάρτιο του 2012 στο ολοκαίνουργιο εργοστάσιο της MMC στο “Laem Chabang Industrial Estate” στην επαρχία Chonburi της Ταϊλάνδης. Πρόκειται για την τρίτη παραγωγική μονάδα της αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα – που εξυπηρετεί όλες τις παγκόσμιες αγορές με προβλεπόμενη ετήσια δυναμικότητα περίπου 120.000 μονάδων.
Tο Space Star θα αρχίσει να εξάγεται στην Ευρώπη (με διαδοχικά λανσαρίσματα από τα τέλη Φεβρουαρίου 2013 σαν New Space Star), ενώ θα ακολουθήσουν η Αυστραλία και άλλες παγκόσμιες αγορές.

Renault Kangoo Van 2013

Με νέα σχεδίαση, αναβαθμισμένους κινητήρες, πληρέστερο εξοπλισμό και βελτιωμένη ποιότητα κατασκευής, το κορυφαίο σε πωλήσεις Vanette στην ευρωπαϊκή αγορά θα λανσαριστεί επίσημα μέσα στον Απρίλιο.
Από το 2008, όταν και ξεκίνησε η εμπορική πορεία της δεύτερης γενιάς του Renault Kangoo, το γαλλικό Vanette έχει να επιδείξει περισσότερες από 400.000 πωλήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και δικαίως θεωρείται το πιο επιτυχημένο στην κατηγορία του. Μάλιστα το Kangoo, ήταν το πιο εμπορικό Vanette στο σύνολο των αγορών της ΕΕ και μέσα στο 2012 με μερίδιο αγοράς της τάξης του 17,4%.
Με όλα τα παραπάνω δεδομένα ως… παρακαταθήκη, η Renault ανακοίνωσε πως το ελαφρύ επαγγελματικό της μοντέλο περνά πλέον στην «2η Φάση» της καριέρας του καθώς μέσα στον Απρίλιο του 2013 αναμένεται να λανσαριστεί η ανανεωμένη εκδοχή του.
Μια από τις σημαντικότερες διαφοροποιήσεις του Kangoo facelift σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο αφορά στην σχεδίαση του αμαξώματος αλλά και του εσωτερικού διακόσμου. Εξωτερικό, το ανανεωμένο Kangoo υιοθετεί στοιχεία από τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Renault, με τον προφυλακτήρα να είναι μεγαλύτερος σε διαστάσεις και πιο «τονισμένος» ενώ το μεγάλο λογότυπο της εταιρείας να είναι τοποθετημένο σε πιο κάθετη θέση. Μάλιστα, στις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις Z.E., πίσω από το λογότυπο της γαλλικής εταιρείας θα εδράζεται και η ειδική υποδοχή για την φόρτιση των μπαταριών.
Ένα από τα σημαντικά νέα στοιχεία που εισάγονται στο Kangoo είναι το σύστημα πολυμέσων «Renault R-Link» που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης της TomTom, μια μεγάλη κεντρική οθόνη όπου μεταξύ άλλων προβάλλονται τα δεδομένα των λήψεων της κάμερας οπισθοπορείας καθώς τη δυνατότητα σύνδεσης με εξωτερικές πηγές δεδομένων (USB, Bluetooth κ.ά.).
Παράλληλα όμως και η ενεργητική ασφάλεια του μοντέλου αναβαθμίζεται σημαντικά χάρη στην ύπαρξη του ESC στο βασικό εξοπλισμό. Το εν λόγω ηλεκτρονικό σύστημα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τη λειτουργία «Hill Start Assist» και το «Extended Grip» που αναλαμβάνει να βελτιώσει την πρόσφυση του οχήματος στις… δύσκολες συνθήκες.
Η γκάμα των μηχανικών συνόλων του ανανεωμένου Kangoo θα περιλαμβάνει τρεις εκδοχές ενός 1.500άρη πετρελαιοκινητήρα, του Energe dCi, με ισχύ 75, 90 και 110 ίππων και αντίστοιχη ροπή 180, 200 και 240 Nm. Τα μηχανικά σύνολα των 75 και 90 ίππων εμφανίζουν μέση κατανάλωση από 4,3λτ./100 χλμ. και εκπομπές ρύπων από 112 g CO2/km ενώ και η έκδοση των 110 ίππων εκπέμπει μόλις 115 g/km.
O ισχυρότερος πετρελαιοκινητήρας ωστόσο, θα είναι διαθέσιμος από τον Σεπτέμβριο του 2013 όπως αντίστοιχα και ο βενζινοκινητήρας των 1,2 λτ. (Energy TCe) που αποδίδει ισχύ 115 ίππων και μέγιστη ροπή 190 Nm (εκπομπές ρύπων από 140 g/km).